در زندگي و گفتگوهاي روزمره ما عبارت “نمي‌دانم” يکي از پراستفاده‌ترين ابزارها براي اذعان و گاه انکار است؛ اما حکم استفاده از اين عبارت نظير استفاده از نمک است! اگر فقط کمي بيش‌تر از حد مشخص شده از نمک استفاده کنيم چه تاثيري روي مزه نهايي غذا دارد؟!


اگرچه خيلي از افراد توصيه مي‌کنند که از اين عبارت بيش از تاييد و تکذيب استفاده کنيد اما حقيقت اين است که “نمي‌دانم” به منزله روشن کردن چراغ دروغ است. البته که اين جمله به معني اثبات يا انکار چيزي نيست اما مي‌تواند مانع از آشکار شدن حقيقت شود و بنابراين اولين احساسي که به طرف مقابل القا مي‌شود گناهکار بودن يا دروغگويي شما است!


 


نمي‌دانم


“نمي‌دانم” پرکاربردترين جمله‌اي است که معمولا زمان دستپاچگي ممکن است به کار ببريم. با اين حال دلايلي وجود دارد که نشان مي‌دهد استفاده از اين جمله در روابط اجتماعي و گفتگوهاي روزمره ما چه قدر مي‌تواند خطرناک باشد! دلايلي که در ادامه همين مطلب مي‌خوانيد.


با خطرات گفتنِ” نمي‌دانم” در گفتگوهاي روزمره خود آشنا شويد!


انگيزه‌اي که پشت انکار ما به واسطه جمله “نمي‌دانم” قرار دارد مي‌تواند به خاطر محبت افراد، دشمني، حرص و طمع، گمراه کردن ما و يا دروغگويي و کتمان باشد. بنابراين برخي از دلايلي که توصيه مي‌کنيم از اين عبارت تکراري هميشه استفاده نکنيد عبارتند از:


پنهان کردن تقصيرها با جمله ” من نمي‌دانم”


شناخت دروغگوها با استفاده از فن بيان کار چندان ساده‌اي نيست؛ اما چه طور بايد بفهميم کسي در حال دروغ گفتن به ما است؟ دروغگوها نشانه خاصي در ظاهر يا رفتارهاي خود دارند؟ روانشناسان ثابت کرده اند که در شيوه صحبت کردن، زبان بدن و به طور کلي فن بيان دروغگوها نشانه هايي وجود دارد که با استفاده از آن پليس FBI به کشف حقيقت مي‌پردازد. حتي ما هم مي‌توانيم با يک سري از جملات کليدي اين موضوع را کشف کنيم؛ چون اعتراف و اذعان کردن به اطلاعات در موضوعات غيرقانوني و ناخوشايند بر حسب شرايط معمولا ما را در شرايط ريسک و خطر قرار مي‌دهد. مثل استفاده از جمله “نمي‌دانم!”.





مشاهده مقاله  سخنران چه مقدار زمان براي استراحت مخاطبين بايد در نظر بگيرد؟




بنابراين “نمي‌دانم” شرايطي شبيه به استتار را فراهم مي‌کند و  تصور مي‌کنيد خودتان را با اين ترفند از بار مسئوليت نجات داده‌ايد!


محافظت از اسرار و رازها با جمله “نمي‌دانم”


ممکن است اسرار زيادي با شما به اشتراک گذاشته و به شما اطمينان شده باشد. در مواقعي که کسي درباره اين اسرار يا حرف‌هاي مشترک شما با ديگران سوالي بپرسد و شما نخواهيد حقيقت را بگوييد، احتمالا ناشيانه‌ترين جمله‌اي که مي‌توانيد به کار ببريد “نمي‌دانم” باشد. اين جمله در چنين مواقعي در حکم حرفي دوپهلو مي‌باشد که تفاوتي با دروغگويي ندارد.


حفاظت از خودتان در روابط روزمره با جمله “نمي‌دانم”


تصور کنيد دوست يا نامزدتان از شما سوالي بپرسد که براي جواب دادن به آن لازم باشد جوانب مختلفي در نظر بگيريد. در چنين شرايطي ساده‌ترين عبارتي که در گفتگوهاي روزمره شما را نجات مي‌دهد عبارت “نمي‌دانم” است. اين در حالي است که اين جمله و جملات مشابه نه تنها به حفاظت شما در برابر اتهام و مجازات ديگران کمک نمي‌کند بلکه ممکن است حيات روابط شما را در معرض خطر قرار دهد. از اين رو توصيه مي‌شود حداقل اطلاعات خود را با صداقت به اشتراک بگذاريد.


اين جمله شما را از چالش‌هاي بعدي حفظ مي‌کند!


شايد اولين دليلي که از اين جمله استفاده مي‌کنيم رها شدن از مخمصه باشد. مثلا تصور مي‎کنيم هر جمله ديگري که بگوييم ممکن است با سوالات بعدي همراه باشد اما به محض اين که بگوييم “نمي‌دانم” احتمالا همه چيز تمام مي‌شود و ادامه‌دار نمي‌شود. اما آيا واقعا اين ديدگاه در هر موقعيتي کمک‌کننده است؟





مشاهده مقاله  ارتباط با کودکان به سبک و سياق فن بيان حضرت محمد (ص)




اظهار بي‌اطلاعي در مواقعي که مي‌توانست به نفع ما و به نفع ديگران باشد چندان منطقي به نظر نمي‌رسد. گاهي جواب دادن به سوالات ديگران کم‌تر ما را در معرض اتهام قرار مي‌دهد؛ خصوصا وقتي که ديگران از آگاهي ما نسبت به يک موضوع مطلع باشند و ما اظهار بي‌اطلاعي کنيم!


 


اگر مي خواهيد مسير زندگي خود را پيدا کنيد کليک کنيد


با دانشگاه زندگي همراه شويد


مشخصات

  • جهت مشاهده منبع اصلی این مطلب کلیک کنید
  • کلمات کلیدی منبع : جمله ,استفاده ,نمي‌دانم” ,روزمره ,ديگران ,گفتگوهاي ,گفتگوهاي روزمره ,سوالي بپرسد ,جواب دادن ,اظهار بي‌اطلاعي ,دروغگوها نشانه
  • در صورتی که این صفحه دارای محتوای مجرمانه است یا درخواست حذف آن را دارید لطفا گزارش دهید.

تبلیغات

محل تبلیغات شما

آخرین مطالب این وبلاگ

محل تبلیغات شما محل تبلیغات شما

آخرین وبلاگ ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

کتاب رایگان سایت تفریحی و سرگرمی نسیما دانلود بانک لینک های دانلود فیلم ، دانلود سریال و دانلود آهنگ میباشد. طراحي وبسايت شيراز بارون منبع انبساط اینجا بخوان ریاضی-علوم کامپیوتر- المپیاد شــاعــرانــه هــا مرکز مشاوره تهران مشاوره