هر وقت صحبت از سخنراني عمومي به ميان مي‌آيد و کسي مي‌خواهد يک توصيه مهم را در ارتباط با شيوه ارائه سخنراني يا کنفرانس به فرد ارائه‌دهنده بدهد مي‌گويد: مراقب باش از دست‌هايت خيلي هنگام حرف زدن استفاده نکني، حرکت دست‌هايت را به حداقل برسان و با تکان دادن دست حواس مخاطب را پرت نکن! اکنون سوال اصلي اين است: اگر قرار باشد حرکات دست در گفتگو حذف شوند چه از زبان بدن و تمام ژست‌ها و حالاتي باقي مي‌ماند که بايد براي زنده نگه داشتن سخنراني از آن‌ها استفاده کنيم؟!


چنين ديدي براي مخفي کردن يا در واقع ساکت کردن دستي که مدام با حرکاتش سعي به انتقال مفاهيم دارد وجود داشته است؛ اما اکنون بسياري از صاحب‌نظران بر اين موضوع اتفاق نظر دارند که حرکات دست در گفتگو زبان دوم سخنران است و بار بيان بسياري از ناگفته‌ها را از دوش سخنران برمي‌دارد. به علاوه دست يکي از اندام‌هاي اصلي بدن است که حتي اگر بدون حرکت بماند مجبور هستيم آن را با خود در سخنراني داشته باشيم (!)؛ چه بهتر که از اين بخش حياتي و پرکاربرد بدن حتي زماني که قرار است صرفا سخنراني کنيم استفاده شود.


مشاهده ويديوهاي سياسي معروف و پرمخاطبي که بالاي 124 هزار بازديد در يوتيوب و ساير کانال‌هاي ويديويي داشته‌اند نشان مي‌دهد که وقتي رهبران کاريزماتيک و پرجذبه دنيا از حرکات دست در گفتگو و سخنراني خود استفاده مي‌کنند مخاطبان شادتر بوده و حواسشان به جاي اطراف، روي سخنراني متمرکز است؛ اما با اين که خيلي از سخنرانان با تاثير دست و حرکات مختلف آن در سخنراني آشنايي دارند هنوز نمي‌دانند چه طور و به چه شکل از دستان براي مديريت بحث استفاده کنند و همين موضوع باعث مي‌شود حس کنند دست‌ها به دليل بي‌حرکت بودن سربار سخنراني هستند!


مطلب امروز دانشگاه زندگي، تحليلي جامع با استفاده از توصيه متخصصان برتر فن بيان براي مديريت هر چه بهتر حرکات دست در گفتگو و تمام بايدها و نبايدهايي است که در اين زمينه لازم است رعايت شود. همراه ما باشيد.





مشاهده مقاله  مهارت سخنراني عمومي در قرن بيست و يکم و ضرورت کسب آن




نحوه مديريت حرکات دست در گفتگو


زبان بدن، از هر کسي بهتر سخن مي‌گويد؛ اين را در مديريت زبان بدن به تفصيل بررسي کرديم و به استفاده از حرکات دست، ارتباط چشمي و کل بدن در کنار يادداشت‌ها در سخنراني تاکيد نموديم. اکنون خيلي جزئي‌تر به بررسي هر يک از حرکات دست و معناي آن مي‌پردازيم.


نحوه مديريت حرکات دست در گفتگو


حرکات دست را توصيفي تنظيم کنيد


شايد اگر از يک مربي فن بيان بپرسيد حرکات دست را چه طور برنامه‌ريزي کنيم بگويد: دستتان را به کلمات بسپاريد! بگذاريد دست‌ها با هر چه که مي‌گوييد به صورت طبيعي خودش هماهنگ شود. اگرچه چنين توصيه‌اي منطقي به نظر مي‌رسد و اگر قرار باشد هر يک از حرکات دست را با هر کلمه از قبل هماهنگ کنيم بالاخره در اجرا يکي از آن‌ها شکست مي‌خوريم، اما گاهي برنامه‌ريزي و تنظيم اين حرکات از قبل براي هر بخش از سخنراني خيلي بهتر جواب مي‌دهد!


نحوه مديريت حرکات دست در گفتگو


براي اين که حرکات دست حالت توصيفي پيدا کنند هنگامي که قرار است درباره يک نکته جزئي و کوچک حرف بزنيد دست‌ها را به حالت نيشگون گرفتن نگه داريد. اگر مسئله موردنظر شما خيلي بزرگ و عظيم است، مثلا يک سرمايه‌گذاري پرسود و منفعت در آن سوي دنيا، از باز کردن دست‌ها و در آغوش گرفتن هوا ترسي نداشته باشيد!


براي اين که مسير جلب توجه مخاطب را تا پايان به همين خوبي پيش ببريد گاهي يکي از دست‌ها را پايين بياوريد و تنوع ايجاد کنيد.


نحوه مديريت حرکات دست در گفتگو


يکي از ترفندهاي سخنراني، نمايش شماره‌ها با دست است. مثلا اگر 5 دليل ابتلا به سرماخوردگي‌هاي فصلي را بيان مي‌کنيد و قصد داريد روي دليل سوم بيش‌تر مانور دهيد هر بار که عدد سه را به کار مي‌بريد، سه را هم با انگشتان دست به وضوح نشان دهيد.


سخنراني با دست خالي!


يکي از توصيه‌هاي جهاني که البته هرگز دليل و منطقي پشت آن را متوجه نشديم استفاده از کف دست هنگام صحبت کردن است. خيلي از سخنرانان کف دست را پايه تکامل حرکات بدن مي‌دانند و معتقدند با کف دست آزاد و تهي در سخنراني مي‌توان بسياري از مفاهيم را منتقل کرد.


 


چگونگي فن بيان صحبت با کودکان را کليک کنيد


مقالات دانشگاه زندگي را اينجا دنبال کنيد


مشخصات

تبلیغات

محل تبلیغات شما

آخرین مطالب این وبلاگ

محل تبلیغات شما محل تبلیغات شما

آخرین وبلاگ ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

Melissa عسل طبیعی ایرانگردشو رادیو سلطان موزیک فعالیت‌های مسجد حضرت عبدالعظیم علیه‌السلام خرید سامانه پیامکی آپشن خودرو | گندم کار